Go to content

Ansvarsfullhet


Elen som används i Parra produceras med förnybara energikällor (undantagsår 2023)

 

Parra tog ett steg mot grön energi i och med ett nytt elavtal från början av år 2017. Under åren 2017-2022 har all elenergi vi förbrukar varit ursprungsmärkt grön el, producerad i Norden med vind-, vatten- eller solkraft.

Tyvärr har den exceptionella eltillgången och prisläget orsakat att vi var tvungna att ge upp ursprungsmärkningen för år 2023. Vi hoppas att vi kan återgå till grön el redan 2024.

 

I Parra försöker vi minimera mängden avfall

 

Kökets rutiner orsakar inget matsvinn i tillverkningsprocessen.

Inomhus i restaurangen använder vi diskbara kärl. TakeAway måltider är packade i bagasse-askar, återstående fibermaterialet som blir över vid sockerproduktion. Gaffeln är av träfiber och tillverkad i Finland.

Allt avfall sorteras och återvinns enligt gällande regler.

 

I sina anskaffningar försöker Parra alltid stöda inhemsk företagsamhet

 

Parra Bistro understöder inhemskt och närproducerat. Allt vårt kött är inhemskt, likaså vår potatis, mjölk, ost, semlor och munkar. Salladen växer i Tamsis växthus på orten.

Personalens arbetskläder kommer från lokala ESM-Brodesign. Byggnaderna som uppfördes inför säsongen 2019 kommer från Teuvan Mökki- ja Sorvituote Oy, så även stockreilens ramar.

 

Av ortens ungdomar är det många som har haft sin första arbetsplats i Parra

 

Ungdomarna handleds med omsorg. Arbetet ger ungdomarna erfarenhet av kundbetjäning och visar dem vikten av språkkunskap.