Med små barn i Parra – våra tips!

[Pienten kanssa – teksti suomeksi täällä]


I Parra finns det mycket roligt att göra!

Pulkabacken i Parra har konstsnö och prepareras precis som pisterna. Pulkabacken får användas av vem som helst. Pulkor finns att låna!

Lillpisten är gjord för nybörjare och yngre åkare. Repliften är lätt att använda och den är gratis för alla. I pisten finns en slalombana och minireils. I Lillpisten får vuxna också röra sig till fots.

I uthyrningen kan man låna sele (gratis). Tvåans Pist (till vänster sett nerifrån) är lagom flack för de första självständiga åken. Barn under 7 år åker gratis med vuxen även i stora backar.

Parra_valjaat_1440x480

I uthyrningen finns skidor som passar den 90 cm långa åkaren. Minsta skidskorna är storlek 26. Kortaste snowboarden passar åt 110 cm lång åkare. Minsta snowboardpjäxorna är storlek 31.

I Skidskolan får du lära dig slalom- eller snowboardåkningens grunder. En skidlärare kan ha en eller flera (max fyra) elever.

Parra_hiihtokoulu_lauta_1440

 

Kom och träffa Werner-haren!

Barnen brukar tycka att  Parras Werner är både rolig och spännande. Den stora blåa haren kramas gärna.

Werner är i pulkabacken lördagar, söndagar och på sportlovsdagar (vecka 8 och 9) klockan 12 och klockan 15.

Parra_Werneri_pulkkamaki1_1440_768

 

Matsäcken är utfärdens höjdpunkt!

Parras grillkåtor  finns precis bredvid pulkabacken. Härifrån har man även bra uppsikt över Lillpisten.

Det finns bra med rum att äta medhavd matsäck och grilla i våra fyra grillkåtor. I Parra Bistron säljer vi även kall korv, om den glömdes hemma.

Ni är alltid välkomna på mat! Från Parra Bistro fås lunchportioner kl 11-15 – Bolognese-sås eller korvbitar, med pasta eller med mos – barnportionerna 5 e. Vi har även en mindre hamburgare för barn, också 5 e. Burgare och pommes frites fås ända tills pisterna stänger.

Barnmatstol fås vid kassan. Barnmaten värmer vi också gärna! Skötbord finns både i restaurangens dam-WC och i WC-byggnadens största WC. Mera WCn har byggts till förra skidsäsongen, och i dessa ryms man bra även med barnen.

Välkommen med de små till Parra!


Parra_pikkurinne_reili_1440