Med små barn i Parra – våra tips!

[Pienten kanssa – teksti suomeksi täällä]


I Parra finns det mycket roligt att göra!

Pulkabacken i Parra har konstsnö och prepareras precis som pisterna. Pulkabacken får användas av vem som helst. Pulkar finns att låna!

Lillpisten är gjord för nybörjare och yngre åkare – och den är gratis för alla! Repliften är lätt att använda och i pisten finns en slalombana och minireils. I Lillpisten får vuxna också röra sig till fots.

I uthyrningen kan man låna sele (gratis). Tvåans Pist (till vänster sett nerifrån) är lagom flack för de första självständiga åken. Barnen under 7 år åker gratis med vuxen även i stora backar.

I uthyrningen finns skidor som passar den 90 cm långa åkaren. Minsta skidskorna är storlek 26. Kortaste snowboarden passar åt 110 cm lång åkare. Minsta snowboardpjäxorna är storlek 32.

I Skidskolan får du lära dig slalom- eller snowboardåkningens grunder. En skidslärare kan ha en eller flera (max tre) elever.

 

Kom och träffa Werner-haren!

Barnen brukar tycka att  Parras Werner är både rolig och spännande. Den stora blåa haren kramas gärna.

Werner är i pulkabacken lördagar, söndagar och på sportlovsdagarda (veckor 8 och 9) klockan 12 och klockan 15.

 

Matsäcken är utfärdens höjdpunkt!

Parras grillkåtor  finns precis bredvid pulkabacken. Härifrån har man även bra uppsikt över Lillpisten.

Det finns bra med rum att äta medhavd matsäck och grilla i våra fyra grillkåtor. I Parra Bistron säljer vi även kall korv, om den glömdes hemma.

Ni är alltid välkomna på mat! Från Parra Bistro fås husets egna köttbullar med mos och lingonsylt, eller korvbitar med pommes frites – barnportionerna 5,50 e. Som nyhett till skidsäsongen 2019 har vi Barn hamburgare, med biff tillverkade hus oss av nötkött, 4,50 €!

Barnmatstol fås vid kassan. Barnmaten värmer vi också gärna! Skötbord finns i dam-WCn. Mera WCn har byggts till skidsäsongen 2019, med bra utrymme att använda med barn.

 

Välkommen med de små till Parra!